Acesta este un e-mail de verificare via
http://codulmuncii.xproc.ro de la:
Costea Daniel
Buna , ma numesc Costea Daniel si apelez la dumneavoastra pentru un sfat.
Lucrez la o firma de un an jumate si pe parcursul acestui timp s-au impus noi reguli interioare dar fara sa fie specificate negru pe alb si semnate de salariat.
Ca prin urmare nu am semnat ptr aceste noi reguli dar am incercat sa le respectam dar in urma nerespectari lor sau impus masuri ca taierea a catorva bonuri sau avertismente dupa care sanctionarea a 10% din salar.
Spre exemplu ni s-a cerut sa fim la serviciu in unitate inainte cu 15min de o 6 dimineata, dar daca ajungem intre 6 si 6 fara un sfert sa ne pontam de la 7.
Am zis ok si chiar s-a intamplat sa ajung asa dar nu dupa ora 6 si dupa cum ne-am inteles m-am pontat de la 7
.Astea toate sau intamplat luna trecuta (iunie) iar azi am ajuns tot asa si s-a hotarat sanctionare cu bonurile de pe luna iunie,toate 22.
Intrebarea mea este daca au dreptul sa procedeze as fara un avertisment? ,,,mai ales ca ma pontasem tot cu o ora mai putin , si daca e drept si legal sanctionarea cu un total de 22 de bonuri dat fiindca am avut luna trecuta si ore suplimentare si nici o zi lipsa.
va multumesc